Boedapest
Thuis in Hongarije
Zorgeloos genieten!
  • Registreer

Boedapest

1
AddThis Social Bookmark Button

 

Boedapest "Parel aan de Donau"

Zonder overdrijven kun je stellen dat Boedapest een van de mooiste steden van Europa is. De benaming Parel aan de Donau is zeker op zijn plaats.

In de zomer bruist de stad. Het Szigetfestival trekt duizenden jonge bezoekers die genieten van muziek en dans. En iedereen die van snelheid houdt bezoekt natuurlijk de Formule 1 Grand Prix van Boedapest aan het eind van juli.

De historische burchtwijk Boeda met de Matthiaskerk, het Vissersbastion en het bekendste koffiehuis van Boedapest Ruszwurm wordt door de Kettingbrug verbonden met het mondaine stadsdeel Pest. De gezellige terrassen en restaurants in de luxe winkelstraten aan de linkerover van de Donau trekken het hele seizoen internationaal publiek. Liefhebbers van muziek halen hun hart op in de Opera en tijdens de fraaiste concerten in de Sint-Stefanusbasiliek.

Boedapest is het hele jaar door een perfecte bestemming voor een citytrip. De stad is overzichtelijk en vrijwel alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. En natuurlijk ontbreken de Hop-on-Hop-off bussen niet.

De oevers van de Donau - die door het centrum van de stad stroomt - zijn een geweldige plaats om weg te dromen bij ondergaande zon. En om in de winter te genieten van de weerspiegeling in het water van het feeëriek verlichtte Parlementsgebouw. In de winter wordt er geschaatst op de prachtig gelegen schaatsbaan in het stadspark van Boedapest.

Als u Parijs kent dan voelt u zich vast thuis in 'Budapest'. Hoewel er geen Notre Dame op het Margareta-eiland staat, doet de opzet en de sfeer aan de Franse lichtstad en haar inwoners denken. Feit is dat Boedapest, gezien het grote aantal bezienswaardigheden, gewoon een prachtige stad is. De metropool met haar majestueuze ligging aan de oevers van de Donau en met een mix van bijzondere architectonische stijlen mag u niet missen tijdens uw verblijf in Hongarije!

 

Het millenniummonument op het Heldenplein in Boedapest

 

Grote bezienswaardigheden in Boedapest zijn o.a. het Burchtkwartier van Boeda en de Kettingbrug, de kabeltrein, Matthiaskerk, het Vissersbastion, het Huis van Hongaarse wijnen, de grotten van de Szemló-berg, de Hongaarse Nationale Galerij, het Labyrint onder de Burcht van Boeda, de vrijheidsbrug, de Elisabeth-brug, de Watertoren op het Margit-eiland, de Lágymányosi-brug, het Aquincum, het Parlementsgebouw, de Hongaarse Academie van Wetenschappen, de Hongaarse Staatsopera, het Heldenplein, de Andrássy-boulevard, het Museum voor Schone Kunsten, het Turks Kuurbad Király, het Buitenzwembad van Gellért, het Széchenyi-bad, de Grote Markthal, de Winkelstraat Váci utca, de Sint Stephanus Basiliek, de Synagoge en het Vajdahunyad kasteel.

 

Bekijk hier ons aanbod voor een stedentrip of excursie naar het prachtige Boedpest

 

Klik hier om meer toeristische informatie over Boedapest te lezen

 

Veelgestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen hebt over uw reis naar Hongarije en over het boeken van een mooie vakantie bij Ten2Ten Reizen. Uiteraard kunnen wij al uw vragen per mail of per telefoon beantwoorden. Om u echter nog sneller van dienst te kunnen zijn, hebben wij al een mooi overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen die wij ontvangen. Wellicht staat uw vraag en antwoord al in dit rijtje. Bekijk dus snel onze rubriek veelgestelde vragen en laat het vakantieplezier sneller beginnen!

Verhuur uw vakantiehuis

U heeft een vakantiehuis in Hongarije? Heeft u er wel eens over gedacht om dit huis te verhuren? Dan bent u bij Ten2Ten Reizen aan het juiste adres. Wij nemen u alle zorgen uit handen.

Graag informeren wij u over alle mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wilt u liever persoonlijk contact? Bellen kan ook. Wij helpen u graag met een deskundig advies.

Neem contact met ons op

Fijn dat u gebruik wilt maken van onze diensten. Wij helpen u graag persoonlijk verder met het boeken van een mooi vakantiehuis of een bezienswaardige rondreis in Hongarije. Neem contact met ons op om al uw wensen te bespreken:

Ten2Ten Reizen is onderdeel van 'Van Tuijl Recreatie'
Burg. H. Blokstraat 25
4286 CB Almkerk

Telefoon: 0183-302882

Uiteraard kunt u al u vragen en wensen ook aan ons mailen, door gebruik te maken van ons contactformulier. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.