Thuis in Hongarije
Zorgeloos genieten!
  • Registreer

3 items tagged "Hongarije"

Resultaten 1 - 3 van 3

Noord-Oost Hongarije

 

Het noordoosten van Hongarije kenmerkt zich door de hoge bergen. Bergen die in de warme zomer voor verkoeling zorgen en waar tijdens de winter geskied kan worden. De hoogste bergen van Hongarije liggen in het noordelijk deel van het land en strekken zich uit van de Donau tot aan de rivier de Tisza. De bergen zijn 600 - 900 meter hoog en bevinden zich in het Cserhát-, Mátra-, Bükk- en Zemplén-gebergte. 

Het eerste dorp dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst werd geplaatst, het prachtige authentieke dorpje Hollókö ligt in dit gebied. De druipsteengrotten "Baradla" bevinden zich in het dorpje Aggtelek, de fossielen in Ipolytarnóc.

In het toeristische stadje Szilvásvárad worden de wereldberoemde Lippizaner paarden gefokt. Verder dankt Szilvásvárad zijn bekendheid aan de watervallen en de forellenkwekerijen in het Szalajka-dal.  Het dorp is ook een prima uitvalsbasis voor wandeltochten, trektochten of een ritje met de smalspoortrein naar het Bükk-gebergte, waar een prachtig natuurreservaat op de hoogvlakte ligt. 

Heel bekend is de burcht Eger. Een eeuwenoude burcht met historische bezienswaardigheden. In Eger staat ook de meest noordelijk gelegen minaret in Europa, overgebleven uit de tijd van de Turkse invasie. Rond de burcht van Eger en de meest bekende wijn uit dit gebied de Egri Bikavér doen ook verschillende legendes de ronde. Tijdens de belegering van de burcht in 1552 door de Turken zouden vrouwen, gesterkt door wijn een enorme strijd hebben geleverd. De Turken dachten dat de vrouwen stierenbloed gedronken hadden en daardoor zo sterk en volhardend waren. Uiteindelijk werden de Turken verslagen. De legendes verschillen van inhoud maar hebben wel allemaal dezelfde conclusie: de zwartrode wijn kreeg de naam Egri Bikavér, wat stierenbloed betekent.

In de omgeving van Eger vormt het thermaal bad van Egerszalók een zeer zeldzaam natuurwonder. De hete thermaal bron heeft in de loop der jaren op de berghelling een dampende, witte "sneeuwberg" van kalkformaties achtergelaten.

 

 

Sárospatak

 

Bekijk hier ons huizenaanbod in de regio Noord-Oost Hongarije

 

Klik hier om meer toeristische informatie over Noord-Oost Hongarije te lezen

Donauknie

 

De Donauknie is een bocht in de rivier de Donau, 50 km ten noorden van Boedapest. Bekend om zijn geweldige natuur en historische waarde. En door de geringe afstand zeer geschikt als uitvalsbasis voor een bezoek aan Boedapest. 

Het kunstenaarsstadje Szentendre is een zeer geliefd reisdoel voor kunstenaars uit de hele wereld. Het kleurrijke stadje ademt een artistieke sfeer. Szentendre en haar omgeving zijn een bron van inspiratie voor kunstschilders en beeldhouwers.

Hoog boven de Donau bouwde Koning Béla IV in de 13e eeuw de vesting Visegrád. Het uitzicht over de wijde omgeving en de Donaubocht is van daaruit adembenemend. Visegrád was driehonderd jaar lang een belangrijk centrum van de Koninklijke macht en nu een geweldig startpunt voor een boottocht over of een fietstocht langs de Donau.

Het religieuze centrum van Hongarije, de stad Esztergom ligt meer naar het westen. Hier zetelt de Aartsbisschop van Hongarije, het hoofd van de Katholieke kerk. De Basiliek van Esztergom, waar de eerste Hongaarse koning Stefanus I werd gekroond is absoluut een bezoek waard. 

 

Het prachtige Donaugebied

 

Bekijk hier ons huizenaanbod in de regio Donauknie


Klik hier om meer toeristische informatie over de regio Donauknie te lezen

 


Hongarije Algemeen

 

Isten hozta, ofwel WELKOM in Hongarije! Het prachtige, zonnige, moderne en zeer gastvrije vakantieland!

Hongarije ligt in het midden van Europa en kent 2000 tot 2200 zonuren per jaar. In het noorden heerst een gematigd landklimaat, in het zuidwesten zelfs een mediterraan.

Het landschap is gevarieerd: bossen en grillige, wilde berglandschappen in het Karpatenbekken. Meren wisselen de vlakke en heuvelachtige gebieden in het zuidwesten af.

De cultuurverschillen in Hongarije zijn groot. De swingende metropool Boedapest en dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan.   

Gelukkig is de nostalgie in Hongarije behouden: zigeunermuziek, pálinka, paprika en de wereldberoemde goulash horen nog steeds bij het dagelijks leven in de stad en op het platteland.

Hongarije is het land van de Poesta, het Balatonmeer en de thermaal baden. Ruim duizend bronnen met thermaal water zijn er te vinden, waarvan er wel driehonderd geneeskrachtig zijn. De toppers zijn het thermaal meer in Héviz, het grotten bad in Miskolc-Tapolca en de Turkse badhuizen in Boedapest.  

De Hongaarse keuken biedt zowel Europese als Hongaarse gerechten. De traditionele gerechten bestaan uit vlees, vis, gevogelte, wild en groenten. De lekkere Hongaarse wijn maakt het gerecht compleet.

Hongarije = voor ieder wat wils!

 

Klik hieronder op een regio om ons prachtige huizenaanbod in die regio te bekijken: 

 

Noord-Oost Hongarije Zuid-Hongarije Balatonmeer Midden-Hongarije Noord-West Hongarije Boedapest Donauknie Tiszameer en Poesta Hongarije

 

 

Veelgestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen hebt over uw reis naar Hongarije en over het boeken van een mooie vakantie bij Ten2Ten Reizen. Uiteraard kunnen wij al uw vragen per mail of per telefoon beantwoorden. Om u echter nog sneller van dienst te kunnen zijn, hebben wij al een mooi overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen die wij ontvangen. Wellicht staat uw vraag en antwoord al in dit rijtje. Bekijk dus snel onze rubriek veelgestelde vragen en laat het vakantieplezier sneller beginnen!

Verhuur uw vakantiehuis

U heeft een vakantiehuis in Hongarije? Heeft u er wel eens over gedacht om dit huis te verhuren? Dan bent u bij Ten2Ten Reizen aan het juiste adres. Wij nemen u alle zorgen uit handen.

Graag informeren wij u over alle mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wilt u liever persoonlijk contact? Bellen kan ook. Wij helpen u graag met een deskundig advies.

Neem contact met ons op

Fijn dat u gebruik wilt maken van onze diensten. Wij helpen u graag persoonlijk verder met het boeken van een mooi vakantiehuis of een bezienswaardige rondreis in Hongarije. Neem contact met ons op om al uw wensen te bespreken:

Ten2Ten Reizen is onderdeel van 'Van Tuijl Recreatie'
Burg. H. Blokstraat 25
4286 CB Almkerk

Telefoon: 0183-302882

Uiteraard kunt u al u vragen en wensen ook aan ons mailen, door gebruik te maken van ons contactformulier. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.