Thuis in Hongarije
Zorgeloos genieten!
  • Registreer

1 items tagged "Szalajka vallei"

Resultaten 1 - 1 van 1

Toeristische informatie Noord-Oost Hongarije

 

 

Nationaal Park Aggtelek, de Baradla-grot van Aggtelek is één van de grootste druipsteengrotten van Europa. Volgens wetenschappers is deze grot geologisch gezien een van de prachtigste plekken op aarde. Het traject is in Hongarije 17km lang. In de grot  loopt een onderaardse rivier, zijn er rotshallen en ongelofelijk grote druipstenen.

 

Grotten van Aggtelek

 

Nationaal Park Bükk, dit park ligt ten noorden van Eger en is 390 km2 groot. Het park dat in 1976 tot beschermd natuurgebied werd verklaard kent het karakter van een hooggebergte en is dicht bebost. Karakteristiek is het op 900 m hoogte gelegen plateau. Het gebied kent verder veel hoge rotsachtige bergtoppen en er bevinden zich in het kalksteengebergte honderden grotten, waar sporen uit de brons- en ijzertijd werden ontdekt.

 

 

 

Szilvásvárad, de Szalajka vallei en Lippizaner paardenSzilvásvárad is een toeristische trekpleister in het Bükk gebergte en vooral bekend vanwege de Szalajka vallei en de Lippizaner paarden. In de zomer rijdt een treintje u zo de Szalajka vallei in.

 

Lippizaner paarden

 

de leuke en gezellige toeristenstad Szilvásvárad

 

 

De boemeltrein vanuit Szilvásvárad rijdt naar het hoogste punt in het Bükk gebergte

 

Vanaf het eindstation van de trein kunt u nog circa 100 meter steil naar boven wandelen om de grot "Istalós-kö" te bezoeken. In deze grot zijn interessante prehistorische vondsten gedaan.

 

De Istalós-kö grot

 

Houdt u van wandelen, dan is het aan te bevelen de terugreis te voet te doen (circa 5 km). Tijdens de wandeling komt u langs de 17 meter hoge Fátyol waterval. Het water is zo zuiver dat u het kunt drinken.

 

De Szalajka vallei in Szilvásvárad met de Fátyol waterval

 

Daarnaast komt u nog langs een forellenkwekerij, een bosmuseum en een houthakkersmuseum. Onderweg kunt u lunchen bij een restaurant. Probeert u vooral de Szalajka forel! In Szilvásvárad zijn mountainbikes te huur waarmee u de omgeving en het Bükk gebergte kunt verkennen.

 

Huur een mountainbike en verken de omgeving van Szilvásvárad 

 

Szilvásvárad heeft met de Lippizaner een enorme aantrekkingskracht op paardenliefhebbers en deze komen dan ook van de hele wereld hiernaartoe. Bij de Lippizaner manege is een museum met foto's en een tentoonstelling van rijtuigen. In de zomer wordt er elke dag een show gegeven.

 

 

 

 

Eger, de stad ligt op een hoogte van 180 meter aan de voet van het Bükkgebergte en is, waarschijnlijk meer nog dan om de bezienswaardigheden, befaamd om de wijn Egri Bikavér (‘Stierenbloed uit Eger’)

 

 

Eger Bikavér Stierenbloed (rode wijn)

 

Op ca. 20 minuten loopafstand van het centrum van Eger vindt u het Dal van de Mooie Vrouwen. Hier zijn meerdere wijnkelders waar u heerlijke wijnen kunt proeven en kopen. Eger staat bekend als de mooiste barokke stad van Hongarije en het is dan ook zeker de moeite waard om een stadswandeling door het historische stadscentrum te maken.

 

Burcht van Eger en het standbeeld van István Dobó

 

Bezienswaardigheden zijn:
- Egerburcht
- Comitaatshuis
- Aartsbisschoppelijke dom en Aartsbisschoppelijk lyceum
- Minaret
- St. Bernardkerk

 

 

 

Hollókö, dit plaatsje aan de voet van het Cserhát-gebergte was het eerste dorp dat op de UNESCO werelderfgoedlijst werd geplaatst. Het centrum van dit dorp bestaat uit 58 huizen en een kerk met witgeschilderde muren die geen van alleen sinds de reconstructie na de brand van 1908 zijn veranderd.

 

Folklore tijdens Pasen. De Páloc stam in Hollókö

 

Lillafüred, ligt 15km ten westen van de industriestad Miskolc en aan het 1,5km lange Hámor-meer. Het is vooral bekend om zijn waterval welke u kunt vinden door het pad te nemen langs het Hotel Palota. In de omgeving is circa 20.000ha bos te vinden wat natuurlijk voor de wandelaar onder ons geweldig is. Ook voor het bezoeken van druipsteen- en turfsteengrotten is dit een geweldig gebied. De meest bekende grot is de Anna en Sint Stefanus Grot in het Bükki Nemzeti Park. En met zoveel bos zijn hier vele vogelsoorten en meer dan 2000 plantensoorten te vinden en zelfs orchideeën!

 

Prachtig hotel in Lillafüred

 

Mezökövesd, de inwoners van de Matyó-streek die uit de plaatsen Mezökövesd, Tard en Szentistván bestaat zijn beroemd om twee dingen: hun katholieke overtuiging die ze ook tijdens de reformatie hebben bewaard en hun bijzondere kledij.

 

Handwerk uit Mezökövesd

 

Miskolc, de derde stad van het land is behalve door zijn industriële achtergrond ook bekend om zijn rijke geschiedenis en cultuurschatten. De grootste iconostase van Midden-Europa bevindt zich in de Grieks-Orthodoxe kerk. Deze 16 m hoge iconostase geeft in 88 afbeeldingen het leven van Jezus weer. 

 

Grotbad in Miskolctapolca met thermaal water 

 

Parád, de dorpjes Parádsasvár, Parád en Parádfürdo liggen verscholen in een smal dal in het Mátra-gebergte, een steile en dichtbegroeide bergrug. U vindt hier, in de buurt van Mátrahaza, de hoogste berg van Hongarije, de Kékestetö (1015m). De toeristische route door dit gebergte verbindt Gyöngyös met Eger. In dit gebied vindt u twee kastelen, ontworpen door de Hongaarse architect Miklós Ybl. Het ene kasteel vindt u in het plaatsje Sasvár en het andere in Parád. In Parád bevindt zich tevens een interessant koetsenmuseum. Parádfürdo is een, door beuken- en eikenwouden omgeven, kuuroord met een leuk paardenkoetsmuseum.

Tokaj, het historische wijngebied Tokaj-Hegyalja produceert al 450 jaar de wereldberoemde Tokajer Aszú die bekend staat als "Koning der Wijnen en Wijn der Koningen" en volgens de legende deze naam te danken heeft aan de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV. De wijn wordt gemaakt van druiven die tot laat in de herfst hebben gerijpt. Naast de toeristen wordt deze regio ook veel bezocht door de Hongaren zelf.

 

Tokaji Aszú dessertwijn uit Eger in Hongarije

 

Het wijngebied van Tokaj is niet alleen bekend om deTokajer Aszú maar ook nog om de Takaji Furmint. Deze wijn is gemaakt van de belangrijkste druif in Tokaj-Hegyalja: de furmint. Deze frisse en minerale wijn heeft een intens fruitige neus en een heerlijk, zachte mineraliteit met frisse tonen van groene appels (Granny Smith) en zachte peer.

 

Tokajer Aszú en Tokaji Furmint uit Eger

 

Bekijk hier ons huizenaanbod in de regio Noord-Oost Hongarije

 

Veelgestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen hebt over uw reis naar Hongarije en over het boeken van een mooie vakantie bij Ten2Ten Reizen. Uiteraard kunnen wij al uw vragen per mail of per telefoon beantwoorden. Om u echter nog sneller van dienst te kunnen zijn, hebben wij al een mooi overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen die wij ontvangen. Wellicht staat uw vraag en antwoord al in dit rijtje. Bekijk dus snel onze rubriek veelgestelde vragen en laat het vakantieplezier sneller beginnen!

Verhuur uw vakantiehuis

U heeft een vakantiehuis in Hongarije? Heeft u er wel eens over gedacht om dit huis te verhuren? Dan bent u bij Ten2Ten Reizen aan het juiste adres. Wij nemen u alle zorgen uit handen.

Graag informeren wij u over alle mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wilt u liever persoonlijk contact? Bellen kan ook. Wij helpen u graag met een deskundig advies.

Neem contact met ons op

Fijn dat u gebruik wilt maken van onze diensten. Wij helpen u graag persoonlijk verder met het boeken van een mooi vakantiehuis of een bezienswaardige rondreis in Hongarije. Neem contact met ons op om al uw wensen te bespreken:

Ten2Ten Reizen is onderdeel van 'Van Tuijl Recreatie'
Burg. H. Blokstraat 25
4286 CB Almkerk

Telefoon: 0183-302882

Uiteraard kunt u al u vragen en wensen ook aan ons mailen, door gebruik te maken van ons contactformulier. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.