Thuis in Hongarije
Zorgeloos genieten!
  • Registreer

3 items tagged "Velencemeer"

Resultaten 1 - 3 van 3

Toeristische informatie Midden-Hongarije

 

Agárd, is de belangrijkste badplaats van het Velence-meer, een watersportcentrum met sportvisfaciliteiten en havens voor de zeil- en roeisport. 

Bakony-Gebergte, in de 19e eeuw vormde dit gebergte, een aaneengesloten en ondoordringbaar bosgebied. Het hoger gelegen gedeelte van het Bakony is een beschermd natuurgebied met prachtige  beukenbossen en schilderachtige dalen met kabbelende beekjes. Voor de grottenliefhebbers is het een waar paradijs met circa 1.100 grotten in de Likas- en Csatar-berg. Naast dit alles komt u er ook hertenbokken, herten, moeflons, wilde zwijnen en wilde katten tegen daarbij leven er nog 104 beschermde vogelsoorten in de bossen van het Bakony.  

Csesznek, is een van de mooiste plaatsen van het Bakony. Op de top van de berg bij de rand van het plaatsje stond al in 1263 de gotische burcht van Csesznek. Het is zeker de moeite waard om te bezoeken al is het alleen maar om het prachtige uitzicht over de omgeving.

Het prachtige porcelein van Herend is wereldberoemd en onder andere zeer geliefd bij het Engels en Weense koninklijk huis. De mooiste, uitsluitend handgemaakte produkten van de in 1826 opgerichte porceleinfabriek zijn een met 250 rozen versierd fruitmandje, een veldfles met gebroken wand, serviezen met vlinders en de haan van Herend.

 

Herend porcelein

 

Székesfehérvár, is een zeer oude Hongaarse stad die al in 972 gesticht werd als Alba Regia. De naam betekent letterlijk: 'Stoel Witte Burcht', en verwijst naar de unieke status die het ooit had. De stad was de hoofdkerk van de Hongaarse koningsstad en vijf eeuwen lang was het hier gevestigd. Hier zijn in totaal 37 koningen en 39 koninginnen gekroond en liggen er vijftien vorsten begraven.

 

Székesfehérvár - Stad der Koningen in Hongarije

 

Velencemeer, het meer van de zonneschijn dankt zijn bijnaam aan de gemiddeld 2050 zonuren die er jaarlijks schijnen. Het ideale vakantieoord tussen Boedapest en het Balatonmeer is vanaf de vroege lente tot de late herfst een ideaal vakantieoord. Het 26km2 grote meer is gemiddeld 1,2 meter diep, is rijk aan mineralen en heeft zijdeachtig, verkwikkend water.

 

Heerlijk recreëren en zwemmen in het Velencemeer

 

Veszprem, de koninginnenstad is de bijnaam, de stad aan de Sed is de eerste stad in Hongarije welke de eerste bisschopszetel bezat. De bisschop genoot het privilege de Hongaarse Koningin te mogen kronen. In deze stad treft u een groot aantal historische objecten aan welke allemaal de moeite waard zijn om te bezoeken.

 

Panoramische blik op Veszprem 

 

Bekijk hier ons huizenaanbod in de regio Midden-Hongarije

 

Midden-Hongarije

 

Koninklijke steden, romantische berggebieden en schitterende meren maken Transdanubië - zoals midden Hongarije wordt genoemd - erg geliefd. Veel Nederlanders en Belgen hebben daarom in dit gebied een vakantiewoning gekocht. Het is een gebied waar u alles kunt vinden voor een zeer afwisselende vakantie. Koninklijke steden, romantische bergen, een aangenaam meer, schitterende wandeltuinen en voor verzamelaars of als geschenk, het bekende porcelein.

Tussen Boedapest en het Balatonmeer ligt het Velencemeer. Een meer dat vanwege zijn geringe diepte zeer geliefd is bij gezinnen met kleine kinderen. Het meer heeft lekkere stranden en er kan worden gesurft en gezeild. Het Velencegebergte, aan de noordkant van het meer is erg geliefd bij wandelaars.

De barokke bouwstijl maakt de stad Székesfehérvár een bezoek waard. In deze stad werden tijdens de Middeleeuwen de Hongaarse Koningen gedoopt, getrouwd, gekroond en begraven. Székesfehérvár wordt daarom ook de Stad der Koningen genoemd. En gezien de korte reisafstand, kunt u met de trein een dag naar Boedapest gaan en onderweg genieten van het prachtige uitzicht op Transdanubië!

 

 

De schitterende omgeving van het Velencemeer

 

Het Velencemeer, een groene omgeving

 

Bekijk hier ons huizenaanbod in de regio Midden-Hongarije

 

Klik hier om meer toeristische informatie over Midden-Hongarije te lezen

Hongarije Algemeen

 

Isten hozta, ofwel WELKOM in Hongarije! Het prachtige, zonnige, moderne en zeer gastvrije vakantieland!

Hongarije ligt in het midden van Europa en kent 2000 tot 2200 zonuren per jaar. In het noorden heerst een gematigd landklimaat, in het zuidwesten zelfs een mediterraan.

Het landschap is gevarieerd: bossen en grillige, wilde berglandschappen in het Karpatenbekken. Meren wisselen de vlakke en heuvelachtige gebieden in het zuidwesten af.

De cultuurverschillen in Hongarije zijn groot. De swingende metropool Boedapest en dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan.   

Gelukkig is de nostalgie in Hongarije behouden: zigeunermuziek, pálinka, paprika en de wereldberoemde goulash horen nog steeds bij het dagelijks leven in de stad en op het platteland.

Hongarije is het land van de Poesta, het Balatonmeer en de thermaal baden. Ruim duizend bronnen met thermaal water zijn er te vinden, waarvan er wel driehonderd geneeskrachtig zijn. De toppers zijn het thermaal meer in Héviz, het grotten bad in Miskolc-Tapolca en de Turkse badhuizen in Boedapest.  

De Hongaarse keuken biedt zowel Europese als Hongaarse gerechten. De traditionele gerechten bestaan uit vlees, vis, gevogelte, wild en groenten. De lekkere Hongaarse wijn maakt het gerecht compleet.

Hongarije = voor ieder wat wils!

 

Klik hieronder op een regio om ons prachtige huizenaanbod in die regio te bekijken: 

 

Noord-Oost Hongarije Zuid-Hongarije Balatonmeer Midden-Hongarije Noord-West Hongarije Boedapest Donauknie Tiszameer en Poesta Hongarije

 

 

Veelgestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen hebt over uw reis naar Hongarije en over het boeken van een mooie vakantie bij Ten2Ten Reizen. Uiteraard kunnen wij al uw vragen per mail of per telefoon beantwoorden. Om u echter nog sneller van dienst te kunnen zijn, hebben wij al een mooi overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen die wij ontvangen. Wellicht staat uw vraag en antwoord al in dit rijtje. Bekijk dus snel onze rubriek veelgestelde vragen en laat het vakantieplezier sneller beginnen!

Verhuur uw vakantiehuis

U heeft een vakantiehuis in Hongarije? Heeft u er wel eens over gedacht om dit huis te verhuren? Dan bent u bij Ten2Ten Reizen aan het juiste adres. Wij nemen u alle zorgen uit handen.

Graag informeren wij u over alle mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wilt u liever persoonlijk contact? Bellen kan ook. Wij helpen u graag met een deskundig advies.

Neem contact met ons op

Fijn dat u gebruik wilt maken van onze diensten. Wij helpen u graag persoonlijk verder met het boeken van een mooi vakantiehuis of een bezienswaardige rondreis in Hongarije. Neem contact met ons op om al uw wensen te bespreken:

Ten2Ten Reizen is onderdeel van 'Van Tuijl Recreatie'
Burg. H. Blokstraat 25
4286 CB Almkerk

Telefoon: 0183-302882

Uiteraard kunt u al u vragen en wensen ook aan ons mailen, door gebruik te maken van ons contactformulier. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.