Thuis in Hongarije
Zorgeloos genieten!
  • Registreer

2 items tagged "bergen"

Resultaten 1 - 2 van 2

Noord-Oost Hongarije

 

Het noordoosten van Hongarije kenmerkt zich door de hoge bergen. Bergen die in de warme zomer voor verkoeling zorgen en waar tijdens de winter geskied kan worden. De hoogste bergen van Hongarije liggen in het noordelijk deel van het land en strekken zich uit van de Donau tot aan de rivier de Tisza. De bergen zijn 600 - 900 meter hoog en bevinden zich in het Cserhát-, Mátra-, Bükk- en Zemplén-gebergte. 

Het eerste dorp dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst werd geplaatst, het prachtige authentieke dorpje Hollókö ligt in dit gebied. De druipsteengrotten "Baradla" bevinden zich in het dorpje Aggtelek, de fossielen in Ipolytarnóc.

In het toeristische stadje Szilvásvárad worden de wereldberoemde Lippizaner paarden gefokt. Verder dankt Szilvásvárad zijn bekendheid aan de watervallen en de forellenkwekerijen in het Szalajka-dal.  Het dorp is ook een prima uitvalsbasis voor wandeltochten, trektochten of een ritje met de smalspoortrein naar het Bükk-gebergte, waar een prachtig natuurreservaat op de hoogvlakte ligt. 

Heel bekend is de burcht Eger. Een eeuwenoude burcht met historische bezienswaardigheden. In Eger staat ook de meest noordelijk gelegen minaret in Europa, overgebleven uit de tijd van de Turkse invasie. Rond de burcht van Eger en de meest bekende wijn uit dit gebied de Egri Bikavér doen ook verschillende legendes de ronde. Tijdens de belegering van de burcht in 1552 door de Turken zouden vrouwen, gesterkt door wijn een enorme strijd hebben geleverd. De Turken dachten dat de vrouwen stierenbloed gedronken hadden en daardoor zo sterk en volhardend waren. Uiteindelijk werden de Turken verslagen. De legendes verschillen van inhoud maar hebben wel allemaal dezelfde conclusie: de zwartrode wijn kreeg de naam Egri Bikavér, wat stierenbloed betekent.

In de omgeving van Eger vormt het thermaal bad van Egerszalók een zeer zeldzaam natuurwonder. De hete thermaal bron heeft in de loop der jaren op de berghelling een dampende, witte "sneeuwberg" van kalkformaties achtergelaten.

 

 

Sárospatak

 

Bekijk hier ons huizenaanbod in de regio Noord-Oost Hongarije

 

Klik hier om meer toeristische informatie over Noord-Oost Hongarije te lezen

Midden-Hongarije

 

Koninklijke steden, romantische berggebieden en schitterende meren maken Transdanubië - zoals midden Hongarije wordt genoemd - erg geliefd. Veel Nederlanders en Belgen hebben daarom in dit gebied een vakantiewoning gekocht. Het is een gebied waar u alles kunt vinden voor een zeer afwisselende vakantie. Koninklijke steden, romantische bergen, een aangenaam meer, schitterende wandeltuinen en voor verzamelaars of als geschenk, het bekende porcelein.

Tussen Boedapest en het Balatonmeer ligt het Velencemeer. Een meer dat vanwege zijn geringe diepte zeer geliefd is bij gezinnen met kleine kinderen. Het meer heeft lekkere stranden en er kan worden gesurft en gezeild. Het Velencegebergte, aan de noordkant van het meer is erg geliefd bij wandelaars.

De barokke bouwstijl maakt de stad Székesfehérvár een bezoek waard. In deze stad werden tijdens de Middeleeuwen de Hongaarse Koningen gedoopt, getrouwd, gekroond en begraven. Székesfehérvár wordt daarom ook de Stad der Koningen genoemd. En gezien de korte reisafstand, kunt u met de trein een dag naar Boedapest gaan en onderweg genieten van het prachtige uitzicht op Transdanubië!

 

 

De schitterende omgeving van het Velencemeer

 

Het Velencemeer, een groene omgeving

 

Bekijk hier ons huizenaanbod in de regio Midden-Hongarije

 

Klik hier om meer toeristische informatie over Midden-Hongarije te lezen

Veelgestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen hebt over uw reis naar Hongarije en over het boeken van een mooie vakantie bij Ten2Ten Reizen. Uiteraard kunnen wij al uw vragen per mail of per telefoon beantwoorden. Om u echter nog sneller van dienst te kunnen zijn, hebben wij al een mooi overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen die wij ontvangen. Wellicht staat uw vraag en antwoord al in dit rijtje. Bekijk dus snel onze rubriek veelgestelde vragen en laat het vakantieplezier sneller beginnen!

Verhuur uw vakantiehuis

U heeft een vakantiehuis in Hongarije? Heeft u er wel eens over gedacht om dit huis te verhuren? Dan bent u bij Ten2Ten Reizen aan het juiste adres. Wij nemen u alle zorgen uit handen.

Graag informeren wij u over alle mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wilt u liever persoonlijk contact? Bellen kan ook. Wij helpen u graag met een deskundig advies.

Neem contact met ons op

Fijn dat u gebruik wilt maken van onze diensten. Wij helpen u graag persoonlijk verder met het boeken van een mooi vakantiehuis of een bezienswaardige rondreis in Hongarije. Neem contact met ons op om al uw wensen te bespreken:

Ten2Ten Reizen is onderdeel van 'Van Tuijl Recreatie'
Burg. H. Blokstraat 25
4286 CB Almkerk

Telefoon: 0183-302882

Uiteraard kunt u al u vragen en wensen ook aan ons mailen, door gebruik te maken van ons contactformulier. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.