Thuis in Hongarije
Zorgeloos genieten!
  • Registreer

1 items tagged "galerijen"

Resultaten 1 - 1 van 1

Toeristische informatie Donauknie

 

Onvergetelijk is ook een bezoek aan het mooiste stadje aan de Donau, Esztergom. In Hongarije is er nog steeds een hang naar het verleden en zorgt ervoor dat het grote aantal monumenten worden gekoesterd. Het is één van de oudste steden van Hongarije en sinds de elfde eeuw is het de zetel van het aartsbisdom. Hier staat dan ook de grootste kerk van het land. Deze Dom, gebouwd tussen 1822 en 1869, is 118 meter lang en 49 meter breed. De 100 meter hoge koepel wordt gedragen door 24 zuilen. Eenmaal binnen is het bouwwerk zo mogelijk nog indrukwekkender. In de kerk is het een en al pracht en praal, terwijl in het aangrenzende museum de rijke collectie aan religieuze voorwerpen van het land staat uitgestald.

 

Basiliek Esztergom

 

 

Iets verder langs de Donauknie ligt Visegrád, een stad die enkele eeuwen dienst deed als thuisbasis van de Koninklijke Hongaarse familie. De Renaissancekoning Mátyás bouwde het paleis verder uit tijdens de 15-de eeuw en creëerde een schitterend gebouw dat meer dan 500 meter lang is. Tijdens de maand juli kan je hier de door de middeleeuwen geïnspireerde Visegrád Palace Games bijwonen.

 

Visegrád het paleis van koning Matthias uit de 15e eeuw 

 

Skanzen, Openlucht Museum
Skanzen is een Hongaars oerdorp en ligt even buiten Szentendre. Skanzen is een leuke en leerzame ervaring voor kinderen.
U vindt er o.a. hoe mensen leefden tijdens de middeleeuwen, heel hongarije in het klein (iedere provincie is er vertegenwoordigd), Festivals worden er gehouden, lekker snoepjes maken of kopen. Verder worden er veel demonstraties gegeven van oude ambachten en alles het helemaal is dan staan er 340 gebouwen uit 10 regio's van Hongarije.

 

 

                                                Openluchtmuseum Skanzen in Szentendre Hongarije                                                 

 

Vervlogen nostalgie in het Openluchtmuseum

 

Szentendre (St. Andrew)
Szentendre ligt in de Donauknie. Dit was ooit een populaire plaats voor geïmmigreerde Serven die gevlucht waren voor de Turken, en dat uit zich in heel wat Servische orthodoxe kerken. Vandaag is de stad voornamelijk befaamd omwille van zijn artistieke associaties. De kleurrijke gebouwen en de mooie lichtinval waren een inspiratie voor artiesten om hier in de vroege 20ste eeuw een kolonie op te richten. In de smalle straatjes vind je overal galerijen.

 

De historische stad Szentendre

 

De naam is ontleend aan de Sint Andreaskerk, die hier in de middeleeuwen werd gebouwd. De mediterrane invloeden en het feit dat de goed geconserveerde huizen en kerken veelal gebouwd zijn in Balkanstijl, zijn een regelrechte erfenis van verleden. De beste periode om dit stadje te bezoeken is tijdens het Szentendre Summer Festival (van eind juni tot eind augustus), waar je kunsttentoonstellingen kan bekijken en er een ruim aanbod is aan theater en muziek.

 

Bekijk hier ons huizenaanbod in de regio Donauknie

 

Veelgestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen hebt over uw reis naar Hongarije en over het boeken van een mooie vakantie bij Ten2Ten Reizen. Uiteraard kunnen wij al uw vragen per mail of per telefoon beantwoorden. Om u echter nog sneller van dienst te kunnen zijn, hebben wij al een mooi overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen die wij ontvangen. Wellicht staat uw vraag en antwoord al in dit rijtje. Bekijk dus snel onze rubriek veelgestelde vragen en laat het vakantieplezier sneller beginnen!

Verhuur uw vakantiehuis

U heeft een vakantiehuis in Hongarije? Heeft u er wel eens over gedacht om dit huis te verhuren? Dan bent u bij Ten2Ten Reizen aan het juiste adres. Wij nemen u alle zorgen uit handen.

Graag informeren wij u over alle mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wilt u liever persoonlijk contact? Bellen kan ook. Wij helpen u graag met een deskundig advies.

Neem contact met ons op

Fijn dat u gebruik wilt maken van onze diensten. Wij helpen u graag persoonlijk verder met het boeken van een mooi vakantiehuis of een bezienswaardige rondreis in Hongarije. Neem contact met ons op om al uw wensen te bespreken:

Ten2Ten Reizen is onderdeel van 'Van Tuijl Recreatie'
Burg. H. Blokstraat 25
4286 CB Almkerk

Telefoon: 0183-302882

Uiteraard kunt u al u vragen en wensen ook aan ons mailen, door gebruik te maken van ons contactformulier. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.