Thuis in Hongarije
Zorgeloos genieten!
  • Registreer

1 items tagged "mediterraan klimaat"

Resultaten 1 - 1 van 1

Zuid-Hongarije

 

Ongerepte bossen, open vlakten, glooiende heuvels en stille dalen, zo ziet het landschap eruit dat begrensd wordt door het Balatonmeer, de Donau en de grensrivier de Drava. Gekenmerkt door het mediterrane klimaat heeft dit deel van Hongarije de meeste zonuren.

Het Orfümeer al jaren een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders en Belgen. Een vakantiewoning in de omgeving van het meer is een goede uitvalsbasis voor tochten door het Meszekgebergte, een bezoek aan de culturele hoofdstad Pécs of lekker genieten van de mooie rode wijn van Villány.

Sinds Pécs in 2010 werd uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa kan het rekenen op een grote belangstelling. De stad kent een rijke historie waar onder andere de wereldberoemde porseleinfabriek Zsolnay een voorbeeld van is. De traditionele zondagsmarkt van Pécs is te vergelijken met de vroegere vogeltjesmarkt in Antwerpen. Hongaren verkopen hier hun fruit, groenten, kleding, antiek en verzamelingen. Ook dieren zoals honden, katjes en eenden worden hier te koop aangeboden.

Als sinds de Romeinse tijd worden er in het wijngebied van Villány druiven geteeld. De blauwe druiven uit dit gebied de Kékoporto Kékfrankos, Merlot en Cabernet zijn de basis van volle rode Hongaarse wijnen. Egészségedre (op je gezondheid)!

 

 

 

Mecsek gebergte in het Zuid-Westen van Hongarije 

 

 

Bekijk hier ons huizenaanbod in de regio Zuid-Hongarije

 

Klik hier om meer toeristische informatie over Zuid-Hongarije te lezen

Veelgestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen hebt over uw reis naar Hongarije en over het boeken van een mooie vakantie bij Ten2Ten Reizen. Uiteraard kunnen wij al uw vragen per mail of per telefoon beantwoorden. Om u echter nog sneller van dienst te kunnen zijn, hebben wij al een mooi overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen die wij ontvangen. Wellicht staat uw vraag en antwoord al in dit rijtje. Bekijk dus snel onze rubriek veelgestelde vragen en laat het vakantieplezier sneller beginnen!

Verhuur uw vakantiehuis

U heeft een vakantiehuis in Hongarije? Heeft u er wel eens over gedacht om dit huis te verhuren? Dan bent u bij Ten2Ten Reizen aan het juiste adres. Wij nemen u alle zorgen uit handen.

Graag informeren wij u over alle mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wilt u liever persoonlijk contact? Bellen kan ook. Wij helpen u graag met een deskundig advies.

Neem contact met ons op

Fijn dat u gebruik wilt maken van onze diensten. Wij helpen u graag persoonlijk verder met het boeken van een mooi vakantiehuis of een bezienswaardige rondreis in Hongarije. Neem contact met ons op om al uw wensen te bespreken:

Ten2Ten Reizen is onderdeel van 'Van Tuijl Recreatie'
Burg. H. Blokstraat 25
4286 CB Almkerk

Telefoon: 0183-302882

Uiteraard kunt u al u vragen en wensen ook aan ons mailen, door gebruik te maken van ons contactformulier. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.