Rondreis Hongarije, 6-Daagseblank

Nagy Lajos Király útja 15-17, Boedapest, Boedapest, 1148, Hongarije
Telefoon: 0183-302882,
qrcode

  Adres Nagy Lajos Király útja 15-17, Boedapest, Boedapest, 1148, Hongarije 0183-302882

Hongarije, een unieke vakantiebestemming!

 

Hongarije is een land wat zich uitstekend leent voor een rondreis. Het land beschikt over prachtige steden, cultuur, historie en een adembenemende natuur. Tijdens deze geweldige rondreis maakt u kennis met alle aspecten van dit land. Highlights zijn het Sissi Paleis in Gödöllö, de hoofdstad Boedapest, het wijngebied van Eger, de Donauknie en de Poesta.

 

Hongarije, 6-daagse rondreis

 

Vanuit de hoofdstad Boedapest bezoekt u het Sissi Paleis in Gödöllö, de Poesta, het wijngebied Eger en de Donauknie met onder meer de Basiliek van Esztergom. Hongarije is een land met een rijke historie en een gevarieerde natuur. U zult genieten van adembenemende berggebieden en het uitgestrekte Poestagebied. Natuurlijk leert u ook de Hongaarse keuken kennen, met de beroemde Goulash.

 

De natuur, de steden, de mensen, het eten...... Hongarije is een héérlijk land! 

 

Boedapest met het Parlementsgebouw aan de Donau Széchenyi Thermaalbad in Boedapest Hongarije Overzicht Centrale Markthal in Boedapest
Parlementsgebouw Boedapest Meest bekende Kuurbad Széchenyi Centrale Markthal in Boedapest

 

Programma

 

Dag 1

 

Na aankomst op de luchthaven ´Boedapest Ferenc Liszt International Airport´ worden we verwelkomd door onze gids die ons begeleidt naar het hotel. Voor deze 1e dag is er geen programma gemaakt.

 

Dag 2

 

Vroeg in de morgen vertrekken we vanuit het hotel voor een stadsrondrit in Boedapest. Op de route staan het Heldenplein, de Andrássystraat, de Kettingbrug, de Burchtwijk incl. een bezoek aan het Vissersbastion en de Matthiaskerk, en de Gellértberg met de Citadel. Rond het middaguur genieten we van een heerlijke lunch waarna we genieten van een vrije middag in de stad. Onder begeleiding van onze gids gaan we met het openbaar vervoer terug naar het hotel waar we ´s avonds dineren.

 

Boedapest Hongarije - Heldenplein Boedapest Hongarije - Vissersbastion op lijst van Unesco  Boedapest Hongarije - Museum voor Schone Kunsten
Het Heldenplein Boedapest Het Vissersbastion Boedapest Museum voor Schone Kunsten

 

Dag 3

 

Na het ontbijt vertrekken we naar de Donauknie, met de bekende plaatsen Esztergom, Visegrád en Szentendre. In Esztergom bezoeken we de Basiliek en in het pittoreske Szentendre het Margriet Kóvacs Keramiek museum. Aan het einde van de dag keren we terug naar het hotel voor verfrissing en diner. Na het diner maken we een rondvaart over de Donau.

 

Hongarije - Boedapest - Donauknie met Basiliek van Esztergom Donauknie Hongarije Visegrád het paleis van koning Matthias uit de 15e eeuw
De basiliek in Esztergom Overzicht van de Donauknie  Paleis Koning Matthias in Visegrád

 

Dag 4

 

De Poesta-dag. ´s Morgens na het ontbijt vertrekken we naar de Poesta: het uitgestrekte laagland van Hongarije wat tussen de rivieren de Donau en de Tisza ligt. Het landschap van de Poesta kenmerkt zich door uitgestrekte, ongerepte graslanden en moerassen. We verblijven op Varga Tanya. Vanaf Varga Tanya maken we een mooie rit naar een traditionele boerderij midden op de Poesta. U geniet van een typische Poestamaaltijd terwijl zigeuners u vermaken met hun muziek. Ook een spectaculaire paardenshow ontbreekt niet. Aan het einde van de middag zijn we terug in Boedapest en stoppen we bij het bekende Café New York voor een hapje en een drankje.

 

Hongarije  Poesta - Varga Tanya - paardenshow Hongarije  Poesta - Varga Tanya - Grijze Runderen Hongarije  Poesta - Varga Tanya - paardenshow door Csikós
Paardenshow op de Poesta De grijze runderen uit Hongarije Spectaculaire Paardenshow 

 

Dag 5

 

Aan het begin van de ochtend vertrekken we naar Gödöllö waar we een bezoek brengen aan het prachtige Barok kasteel van Sissi. Sissi (1837-1898) was door haar huwelijk met Frans Josef I Keizerin van Oostenrijk en Koningin van Hongarije. Het mooie kasteel met haar prachtige tuinen vormen een romantisch decor waar de jonge Sissi graag verbleef: ze besloot zelfs de taal van het door haar zo geliefde land te leren.

 

Vervolgens rijden we naar Eger, waar de gelijknamige Hongaarse wijnen worden gemaakt. Na een prachtige rit door de bergen verkennen we te voet de stad. Na de stadsverkenning heeft u vrij om een tijdje in de stad door te brengen en indien gewenst iets te eten: u zult zich hier niet vervelen!

 

Daarna rijden we door ´het dal van de mooie vrouwen´en genieten van een warme late lunch en wijnproeverij met zigeunermuziek. Aan het begin van de avond rijden we terug naar de hoofdstad.

 

De basiliek in Eger  Noord-Oost Hongarije Hongarije - De Burcht in het Centrum van Eger Het Kasteel Gödöllő Paleis van Sissi-
 De Basiliek in Eger  De Burcht in het Centrum van Eger  Paleis van Sissi in Gödöllö 

 

Dag 6

 

Deze dag is de dag om afscheid te nemen en de terugreis naar Nederland.

 

(wijzigingen in het programma zijn voorbehouden)

 

Hotel

 

Tijdens deze rondreis verblijft u in een drie- of viersterren Hotel.

 

Vetrekdata & prijzen

 

♦ Vertrekdata 6-daagse rondreis Hongarije is van 1 april t/m 31 oktober

 

♦ Andere gewenste vertrekdata op aanvraag

 

♦ Minimale groepsgrootte: 17 personen

 

♦ Prijs vanaf € 795,00 per persoon op basis van verblijf in een 2-persoonskamer

 

Inclusief

 

♦ Vliegticket 

 

♦ Reis- en verblijfskosten volgens programma

 

♦ De genoemde maaltijden in het programma

 

♦ Entreegelden volgens het programma

 

♦ Reisbegeleider / gids

 

Exclusief

 

♦ Toeslag 1-persoonskamer

 

♦ Kosten voor consumpties

 

♦ Door de reiziger zelf geboekte rondleidingen of bezoeken

 

♦ Persoonlijke uitgaven

 

♦ Reserveringkosten € 20,00 

 

♦ Reis- en annuleringsverzekering

 

Wensen

 

Ten2Ten organiseert Reizen naar Hongarije. Een stedentrip, rondreis, groepsreis of studiereis boek je heel gemakkelijk bij Ten2Ten Reizen. Uw reis aangepast op uw wensen? Ten2Ten Reizen bespreekt graag persoonlijk de mogelijkheden met u!

 

Algemeen

 

Ten2Ten Reizen attendeert er -wellicht ten overvloede- op dat het dragen van comfortabel schoeisel absoluut noodzakelijk is.

 

Formaliteiten

 

Toeristen die uit een EU-land naar Hongarije reizen moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Dit document voldoet mits de reiziger niet langer dan 90 dagen in Hongarije verblijft.

 

Geld, banken en wisselen

 

De Nationale munt is de Forint. Overal in de grote steden en toeristische regio´s vindt u bankautomaten en wisselkantoren. De euro wordt algemeen aanvaard en bankautomaten aanvaarden vrijwel alle bankkaarten.

 

Taal

 

In Hongarije wordt Hongaars gesproken, maar ook in het Duits en Engels kunt u prima communiceren.

 

Reisverzekering

 

U bent vrij in uw keuze van uw verzekeraar. Kiest u voor gemak, regel dan uw verzekering direct via de website van Ten2Ten Reizen. 


Rondreis

Faciliteiten