Vakantiehuizen
Thuis in Hongarije
Zorgeloos genieten!
  • Registreer

Vogelspotten en Natuurfotografie Hongarije, Hortobagy Pusztablank

Kossuth Lajos utca 55, Tiszagyenda, Tiszameer en Poesta, 5233, Hongarije
Telefoon: 0183-302882,
qrcode

Contact Diashow Print
 

 Excursies Vogelspotten, Natuurfotografie, Wildlife fotografie en Pusztasafari

Op zoek naar bijzondere vogels, genieten van hun opmerkelijke gedrag en luisteren naar hun karakteristieke zang of roep? De soorten noteren, bijhouden en volgen? Op het juiste moment op de dag er zijn? Kom naar Hongarije en de natuurgids neemt u mee naar de Hongaarse Poesta, een gebied dat in hoofdzaak uit halfdroog grasland bestaat en een bijzondere flora en fauna kent. Voor de beginnende vogelaars en echte kenners is dit een must!

 

Arend-

 

Arrangementen  

Wij bieden u verschillende arrangementen aan. Alle arrangementen zijn inclusief logies, ontbijt, faciliteiten van het park en vervoer naar en op excursie. De excursies (afhankelijk van het aantal dagen) bestaan uit een 10 tot 12 uur vogels spotten per dag. Halve dagen is na overleg ook mogelijk. Vraag ons naar de mogelijkheden.  

Kijk in de vogelspot agenda (hieronder) om te zien welke vogels, dieren u en in welke periode kunt spotten. Het programma wordt dan hierop met u afgestemd. U gaat vogels spotten vanuit onder meer schuilhutten en voederplekken.

De ontluikende natuur, gekoppeld aan de authentieke cultuur en de altijd vriendelijke bevolking, biedt de enthousiaste natuurfotograag ontelbaar veel unieke fotokansen. Reis af naar het hart van de Hongaarse Poesta in combinatie met de omgeving van het Tiszameer.

Omgeving   

Deze excursie brengt u naar de mooiste gebieden van Hongarije "Het Nationaal Park Hortobágy" (Hortobágy Nemzeti Park). Dit park is een van de tien Nationale Parken van Hongarije. 

Speciaal voor de broed- en trekvogels bezoeken wij het Körös-Maros Nemzeti Park. Bekende vogels zoals de Europese arend, Roodpootvalk en Hop komen we hier tegen.

 

Het Tiszameer met het Tisza-valki vogelreservaat Het Tiszameer de ultieme plek voor Vissers Graanoogst-in-Hongarije-is-al-binnen-voor-dit-jaar.--1-

 

Vogelspot agenda   

Januari

Zeearenden en Imperial Eagles zijn te bekijken vanuit de schuilplaatsen. Ook bij het voerstation komen ze regelmatig langs. Tevens het rustgebied van een populatie van 300 Ransuilen. De spechten en winter zangvogels bezoeken ook het voerstation. De IJsvogels en Roerdompen zijn actief op de bevroren meren.

Februari 

Zeerarenden en Ransuilen zijn rond de schuilplaats en voerstation te vinden. De Spechten en winter zangvogels zijn de regelmatige bezoekers van de voederplekken. De IJsvogels zijn nog steeds actief op de bevroren meren.

Maart

De Appelvinken zijn zeer actief te bekijken vanuit de schuilplaats. Vanuit de visvijver schuilhut heeft u een mooi uitzicht op de eenden en ganzen. De eerste Reigers en Lepelaars laten zich voor het eerst zien en de voerplekken worden druk bezocht.

April

De eerste Hop vogels arriveren en komen de zangvogels in grote getallen terug. Aan het eind van deze maand arriveren de Roodpoortvalken en zien we ook regelmatig de grote Trap.

Mei

De Scharrelaar is erg actief bij de toren schuilhut en kunt u grote getallen zangvogels en de vele soorten Reigers spotten. Ook druk bezocht worden de drinkplaatsen. Halverwege deze maand ziet u de Bijeneter.

Juni

De Bijeneters zijn zeer actief en de Scharrelaar voedt zijn jongen. Door de warmte worden de drinkplaatsen erg druk bezocht.

 

fattyuszerko- bolombika- legykapo-

 

Juli

De Wit wang sternen voedt zijn jongen en ook zijn er goede mogelijkheden voor landschapsfotografie op en rond het Tiszameer. Nog steeds is er veel activiteit rond de drinkplaatsen.

Augustus

Op de droog gevallen visvijvers kun je de Zwarte ooievaar bewonderen en vanuit de schuilhut ongewone bezoekers bij de drinkplaatsen.

September

De migratie gaat hard, veel ongewone vogels zijn er te zien rond de drinkplaatsen en bij de schuilhutten de Noorse nachtegaal en de Kraanvogel. Ook is dit de periode dat u rond de drooggevallen visvijvers en geoogste velden vele Reigers en honderden Zwarte ooievaars kunt bewonderen.

Oktober

Bijzondere maand voor de Natuurfotografie zoals: het jagen van de Europese Zeearenden op de ganzen die zich verbergen in en rond de wateren.

November

In deze maand beginnen de vogels maar ook de Europese Zeearenden de voerplaatsen te bezoeken en keren de eerste Uilen terug naar de rustplaatsen.

December

De grote aantallen Ransuilen hebben hun rustplaats gevonden en bezoeken alle vogels de voederplekken regelmatig. Ook veel activiteit is er op de bevroren meren.   

 

Uil

 

Vertrekdata, prijzen en voorwaarden

♦ Vogelspotten, Natuur- en wildlife fotografie en Pusztasafari is het gehele jaar te boeken (op basis van beschikbaarheid)

♦ Verblijf op het Vakantiepark Puszta Eldorado in Tiszagyenda. Klik hier voor de uitgebreide omschrijving van het park. U kunt naast het verblijf tijdens uw excursie ook een aantal dagen langer blijven om te genieten van de omgeving en de faciliteiten op het park. 

♦ Informeer via email naar de actuele prijzen. 

Inclusief

♦ Alle arrangementen zijn inclusief logies, ontbijt, faciliteiten van het park, vervoer naar en op excursie (jeep, boot, fiets, wandelen). U kunt zelf aangeven welke en hoeveel dagen of dagdelen u op excursie wens te gaan. 

 

Puszta Eldorado proef de echte sfeer van de Poesta Vakantiepark Puszta Eldorado in Tiszagyenda Hongarije - woonkamer Vakantiepark Puszta Eldorado in Tiszagyenda Hongarije - woonkamer met terras

 

Overzicht faciliteiten

 

Keuken: Radio/TV: Badkamer: Tuin: Slaapgelegenheid: Overig:
Kookgelegenheid Ja TV-terras  Ja  Ligbad  Nee Tuin  Ja Linnengoed  Ja Carport  Nee
Serviesgoed  Ja  Satelliet  Ja  Douche  Ja  Tuinstoelen Ja  Dekbedden  Ja  Garage  Nee
Bestek  Ja  Nederlandse zenders  Ja  Wasmachine  Nee Tuintafel  Ja  Dekens  Ja  Afgesloten tuin Ja 
Koelkast  Ja  Dvd-speler  Nee Wasdroger  Nee  Parasol  Ja Kussens  Ja 

Huisdieren 

Ja 
Vriezer/vriesvak  Ja Video  Nee  Terras  Ja  Kinderbedje  Nee  Fietsen aanwezig  Ja 
Vaatwasser  Ja Radio  Nee Overdekte veranda Ja  Beddengoed kinderbedje  Nee  Airco  Nee
Oven  Nee Cd-speler  Nee Barbeque  Ja  Handdoeken  Ja 
Afzuigkap  Nee Internet/Wifi Ja  Hongaarse kookpot Ja  Theedoeken  Ja 
Magnetron  Nee Vuurplaats/-korf Ja  Kinderstoel  Nee 
Koffiezetapparaat Ja  Zwembad  Ja  Kinderbadje  Nee 
Waterkoker  Ja  Balkon  Nee  Kinderbox  Nee 

Wensen

Uw reis aangepast op uw wensen? Ten2Ten Reizen bespreekt graag persoonlijk de mogelijkheden met u! De genoemde excursies kunnen we met u op maat samenstellen. Een groter gezelschap is eventueel ook mogelijk maar neem dan eerst contact met ons op. Een combinatie van de diverse excursies is ook mogelijk.    

Formaliteiten

Toeristen die uit een EU-land naar Hongarije reizen moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Dit document voldoet mits de reiziger niet langer dan 90 dagen in Hongarije verblijft.

Geld, banken en wisselen

De Nationale munt is de Forint. Overal in de grote steden en toeristische regio´s vindt u bankautomaten en wisselkantoren. De euro wordt algemeen aanvaard en bankautomaten aanvaarden vrijwel alle bankkaarten.

Taal

In Hongarije wordt Hongaars gesproken, maar ook in het Duits en Engels kunt u prima communiceren.

Reisverzekering

U bent vrij in uw keuze van uw verzekeraar. Kiest u voor gemak, regel dan uw verzekering direct via de website van Ten2Ten Reizen. 

Vogelspotten en Natuurfotografie

Faciliteiten
 
Boekingdata
Selecteer de details van uw boekingsvereisten
Aankomst

Selecteer Opties voor deze boeking
verplicht Reserveringskosten €20.00

Uw adres
Voer a.u.b. uw adresgegevens in. Let op dat alle velden verplicht zijn, behalve uw mobiele telefoonnummer
  Voornaam / voorletters   Achternaam
* *
  Huis nr.   Straat
* *
  Plaats   Postcode
* *
  Land   Zoek op regio
* *
  Telefoon   Mobiel
*
  Emailadres
*
Items gemarkeerd met een rood sterretje zijn vereist.

Prijs samenvatting
Bijkomende kosten totaal
Totaal:
 
 
 


Inschrijven nieuwsbrief

Facebook

Veelgestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen hebt over uw reis naar Hongarije en over het boeken van een mooie vakantie bij Ten2Ten Reizen. Uiteraard kunnen wij al uw vragen per mail of per telefoon beantwoorden. Om u echter nog sneller van dienst te kunnen zijn, hebben wij al een mooi overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen die wij ontvangen. Wellicht staat uw vraag en antwoord al in dit rijtje. Bekijk dus snel onze rubriek veelgestelde vragen en laat het vakantieplezier sneller beginnen!

Verhuur uw vakantiehuis

U heeft een vakantiehuis in Hongarije? Heeft u er wel eens over gedacht om dit huis te verhuren? Dan bent u bij Ten2Ten Reizen aan het juiste adres. Wij nemen u alle zorgen uit handen.

Graag informeren wij u over alle mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wilt u liever persoonlijk contact? Bellen kan ook. Wij helpen u graag met een deskundig advies.

Ten2Ten Tweets

Neem contact met ons op

Fijn dat u gebruik wilt maken van onze diensten. Wij helpen u graag persoonlijk verder met het boeken van een mooi vakantiehuis of een bezienswaardige rondreis in Hongarije. Neem contact met ons op om al uw wensen te bespreken:

Ten2Ten Reizen is onderdeel van 'Van Tuijl Recreatie'
Burg. H. Blokstraat 25
4286 CB Almkerk

Telefoon: 0183-302882

Uiteraard kunt u al u vragen en wensen ook aan ons mailen, door gebruik te maken van ons contactformulier. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.