Extra toeristische informatie Zuid-Hongarije
Thuis in Hongarije
Zorgeloos genieten!
  • Registreer

Toeristische informatie Zuid-Hongarije

1
AddThis Social Bookmark Button

 

 

Abaliget, hier liggen tal van meertjes waar je kunt varen en vissen. Maar deze plaats staat ook bekend om zijn druipsteengrot waar een wandelroute van 500 meter je meevoert langs een onderaardse rivier, mooie rotsvormen en druipsteenformaties.

Foto met tekst: Abaliget Druipsteengrotten uit 1768 zuid-Hongarije

Dombovar-Gunaras, een aangenaam vakantieoord met een mooi park treft u hier aan. Het thermaalbad zorgt voor verlichting bij kwalen aan het bewegingsapparaat en bij chronische ontstekingen. Het waterparadijs heeft 7 glijbanen en zwembaden  en dat op een park van 8 ha groot.

Gemenc, het 50.000ha grote wildreservaat is het mooiste uiterwaardgebied in Hongarije. Met de vele dode rivierarmen, kreken en eilanden geeft dit beschermde gebied een indruk van hoe de Donau er honderden jaren geleden uitzag, oude wilgen, reuzeneiken en populieren. De eilanden worden bevolkt door blauwe reigers, arenden, zwarte ooievaars, zilverreigers, watervogels en herten met de mooiste geweien van het land. Het gebied is alleen met een bootje of trein toegankelijk.

 

Geniet van de mediterrane sfeer in het Zuiden van Hongarije

 

Harkany, in het kuuroord van Harkany worden in bubbelbaden en bassins zowel de bronwaterkuren en modderkuren toegepast. Het bronwater wordt aanbevolen bij alle soorten reuma, chronische huidziekten, traumaherstel, botbreuken en nabehandeling van gewrichtsontstekingen. Het 13 ha grote park is van alle gemakken en luxe voorzien is zeer in trek met zijn zwembaden, warmwaterbaden, kinderbaden en recreatiebaden bij gezinnen met kinderen. 

 

Thermaalbad in Hárkany

 

Högyész, een klein dorpje met circa 3300 inwoners. Het merendeel is werkzaam in de landbouw of in de textielindustrie. Het dorpje is het meest bekend om het kasteel. Met de bouw van het kasteel werd in 1722 begonnen. De familie Apponyi (waarvan het kasteel de naam draagt) had het kasteel in bezit van 1773 tot 1939. Vanaf 1939 heeft het kasteel onder meer dienst gedaan als vluchtelingenkamp, militair hospitaal, vakantiehuis en weeshuis. Sinds 2001 is het kasteel een hotel.

Kaposvar, vormt de schakel tussen het Balatonmeer en het Mecsek-gebergte en leent zich bijzonder voor een rondwandeling. Prachtige bouwstijlen geven de straten een fraaie aanblik. Diverse musea kunt u in deze plaats bezoeken.

 

Stadscentrum van Káposvar

 

Mecsek-gebergte, een schitterend natuurgebied en bijzonder geschikt voor wandeltochten en een gewilde plek voor liefhebbers van het dorpstoerisme. Het hoogste punt van het gebergte is 682m.

 

Mecsek-gebergte

 

Mohacs, is de meest zuidelijk gelegen stad aan de Donau en het toneel van het spectaculairste ritueel, het begraven van de winter, de verwelkoming van de lente, vrolijke carnavals en het gemaskerde bal ter afschikking van de Turken. Mohacs betekent voor de Hongaar een nationale tragedie, nl. de nederlaag op de Ottomanen bij deze plaats op 29 augustus 1526 waarbij twintigduizende Hongaarse soldaten en Koning Lajos de Tweede het leven lieten en Hongarije 150 jaar lang onder Turkse heerschappij kwam.

 

Herdenkingsplaats slag bij Mohács (nabij Sátorhely)

 

 

Gedenkteken voor de onbekende Cavaleristen    

 

Orfü, beschikt over een aantal meren met daarbij stranden, vakantieplaatsen, watersport- en sportvisfaciliteiten. Een heerlijk compleet vakantieoord. Het meer van Orfü is idyllisch gelegen in het dal van het Mecsek-gebergte en leent zich uitstekend om te varen, vissen en alle andere vormen van watersport. Rondom het meer liggen uitgestrekte bossen waar u heerlijk kunt fietsen, wandelen en paardrijden. Teven is er de mogelijkheid om een bootje te huren.

 

Aquapark Orfumeer Hongarije

 

Pecs, culturele hoofdstad 2010 van Europa. De stad ligt aan de voet van het Mecsek-gebergte en is tweeduizend jaar oud. De regio kent een mediterraan klimaat en ademt hierdoor de zorgeloze zuidelijke sfeer uit. De op drie na grootste stad van Hongarije is fraai en beschut gelegen aan de voet van de 535 meter hoge Misina. Oorspronkelijk bevond zich hier een Keltische nederzetting, die naderhand door de Romeinen werd uitgebreid en van hen de naam Sopianae kreeg. In de negende eeuw werd door de Slavische vorst Pribina een nieuwe stad gebouwd met de naam: Quinque Ecclesiae (Vijfkerken) of ook wel Ad Quinique Basilicas (Bij de Vijf Basilieken); daarvan zou later de Duitse Fünfkirchen worden afgeleid. De Turken heersten tussen 1543 en 1686 over de stad. Nu nog is de Turkse invloed in Pécs merkbaar in de bouwstijl van verschillende gebouwen en door de aanleg van enkele kleine straten. Maria Theresia zou de stad later (1780) benoemen tot koninklijk vrijstad. 

 

 Pecs culturele hoofdstad 2012 in Hongarije


Middelpunt van de stad is het marktplein Széchenyi tér met aan de noordkant van het plein de Jami des Ghazi Pasha, ooit één van de vele moskeeën in de stad en sinds de 18e eeuw in gebruik als parochiekerk. De moskee werd in de 16e eeuw gebouwd en is het grootste bouwwerk dat de Turken in Hongarije hebben opgetrokken. De koepel op het vierkante gebouw heeft een doorsnee van 18 meter en is 25 meter hoog.

 

Winkelstraat in Pecs

 

Andere bezienswaardigheden in de stad zijn:
- De St. Petersom met de Corpus-Christi-kapel en het Lapidarium (Dom tér)
- Grafkapel van Idris Baba (Nyár utca)
- Okeresztény mauzóleum (Szent István tér)
- Janus-Pannoniusmuseum (Széchenyi tér)
- Heilige Mariakerk (Széchenyi tér)

Voor meer informatie klikt u hier

 

Kathedraal Pécs Zuid-Hongarije


Pécsvárad, Bisschop Asztrik was de eerste abt van de duizend jaar geleden gestichte benedictijnerabdij. Hij was degene die, toen de Hongaarse kerk en staat werden gesticht, de kroon van Koning Stefanus I naar Hongarije bracht. Bovenop werd de burcht van Pécsvárad gebouwd.

Siklós, de burcht van de stad Siklós is één van de meest gave middeleeuwse burchten in zuidelijk Hongarije. Hier zijn de muren niet kapot geschoten door de Turkse kanonnen en ook de Oostenrijkse keizer Leopold I heeft de burcht niet opgeblazen zoals hij dit deed met vele andere Hongaarse vestigingen langs de grens. Heel veel zaken uit 1294 zijn nog bewaard gebleven en dus zeker de moeite waard om te bezoeken.

 

Een typisch Hongaars dorpje

 

Szekszárd, deze kleine stad met haar romantische sfeer wordt omgeven door 7 historische, vurige wijnproducerende heuvels. In het Augusz-huis ontstonden verscheidene werken van Franz Liszt tijdens bezoeken van vrienden. De piano en het portret van de wereldberoemde componist en geniale pianist van Hongaarse afkomst zijn te zien op de bovensteverdieping van het vroegere provinciehuis. De druiventros in het wapen van de stad staat symbool voor de befaamde rodewijnproductie rond Szekszárd.

 

Proef een van de heerlijke Hongaarse rode wijnen tijdens uw vakantie

 

Szigetvár, vanaf de Turkse opmars in 1566 staat Szigetvár symbool voor vaderlandsliefde. De heldhaftige verdedigers van de burcht stormden, onder leiding van burchtkapitein Miklós Zrinyi, na een 21 dagen durend beleg de burcht uit en gaven hun leven in de strijd tegen een vierentwintigvoudige overmacht. De archelogische vondsten in het Burchtmuseum Miklós Zrinyi vestigen de aandacht op de slag om de burcht en op de geschiedenis van de burcht.

 

Thermaalbad in Szigetvár

 

Villány, de wijnroute in het historische wijngebied Villány-Siklós, die als eerste in Hongarije tot stand kwam, is 30km lang en verbindt 2.000 ha wijngaard en loopt door acht wijndorpjes. Elke 2 jaar organiseert men in oktober een wijnfestival om de plaatselijke wijnen bekendheid te geven zoals de Kékoporto, Kékfrankosmerlot en cabernet

 

Wijnregio Villány Zuid Hongarije

 

Bekijk hier ons huizenaanbod in de regio Zuid-Hongarije

 

Veelgestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen hebt over uw reis naar Hongarije en over het boeken van een mooie vakantie bij Ten2Ten Reizen. Uiteraard kunnen wij al uw vragen per mail of per telefoon beantwoorden. Om u echter nog sneller van dienst te kunnen zijn, hebben wij al een mooi overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen die wij ontvangen. Wellicht staat uw vraag en antwoord al in dit rijtje. Bekijk dus snel onze rubriek veelgestelde vragen en laat het vakantieplezier sneller beginnen!

Verhuur uw vakantiehuis

U heeft een vakantiehuis in Hongarije? Heeft u er wel eens over gedacht om dit huis te verhuren? Dan bent u bij Ten2Ten Reizen aan het juiste adres. Wij nemen u alle zorgen uit handen.

Graag informeren wij u over alle mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wilt u liever persoonlijk contact? Bellen kan ook. Wij helpen u graag met een deskundig advies.

Neem contact met ons op

Fijn dat u gebruik wilt maken van onze diensten. Wij helpen u graag persoonlijk verder met het boeken van een mooi vakantiehuis of een bezienswaardige rondreis in Hongarije. Neem contact met ons op om al uw wensen te bespreken:

Ten2Ten Reizen is onderdeel van 'Van Tuijl Recreatie'
Burg. H. Blokstraat 25
4286 CB Almkerk

Telefoon: 0183-302882

Uiteraard kunt u al u vragen en wensen ook aan ons mailen, door gebruik te maken van ons contactformulier. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.